czerwony
Liczba pozycji: 2
Apetyt na Meksyk – ebook
Magdalena Keller-Bigda
Poznaj przepisy na najlepsze dania kuchni meksykańskiej - tacos, guacamole, chili con carne, empanadas, burritos, faszerowane papryki, tortilla, chilaquiles i - oczywiście - margarita. Ponadto przepisy na całą gamę sosów: czerwony, zielony, salsa pico de gallo… Nie brak i deserów kuchni meksykańskiej: słodkie bułeczki w kształcie muszli (Conchas), chlebowa zapiekanka z rodzynkami (Pudin de pan),...Data dostępności:
Data publikacji:
Rozważania o wieku XX – ebook
Tony Judt Timothy Snyder
„Brawurowa jazda po prądach ideologicznych i mieliznach myśli dwudziestego wieku”. „Los Angeles Times” Rozważania o wieku XX to ostatnia książka wybitnego historyka Tony’ego Judta – zapis jego kilkumiesięcznych rozmów z Timothym Snyderem, znawcą dziejów Europy Środkowo-Wschodniej – którą można nazwać jego testamentem intelektualnym. Minione stulecie ożywa w niej jako wiek idei, okres,...Data dostępności:
Data publikacji: